Pristupacnost

Na Prospecto.hr, smo potpuno svjesni važnosti pružavanja web stranice dostupne što većem broju ljudi, bez obzira na mogućnosti ili opremu koju korisnici imaju za pristupanje internetu. Svakodnevno radimo na poboljšanju pristupačnosti naše web stranice ne samo preko računala već i tableta i mobilnih telefona. Osim toga, cilj nam je da stranica bude dostupna i za osoba sa invaliditetom. Stoga, stranice će biti dizajnirane na takav način da svi korisnici imaju jednak pristup informacijama i funkcijama.

Korištenje web stranice

Koristimo fontove koji se lako čitaju bez obzira na mogućnosti ili opremu korisnika. Sve slike koje koristimo karakteriziraju priklatne “alt” oznake koje sugeriraju sadržaj slike, u slučaju da slika iz nekog razlika nije prikazana. Navigacija našom stranicom je jednostavna i konzistentna.

Savjeti za jednostavnu upotrebu Prospecto.hr.

Kako povećati ili smanjiti fontove na web stranici

Iz opcije “Tools” na vašem pregledniku izaberite “Internet Options”. Na “General” opciji kliknite na “Accessibility”. Zatim odaberite opciju “Ignore font styles specified on web pages” i označite “OK”. Nakon toga idite na izbornik preglednika (Browser menu) i izaberite “View”. Nakon toga izaberite “Text size” opciju i izaberite željenu veličinu.

Kako promijeniti boje stranice i teksta

Iz opcije “Tools” vašeg preglednika, odaberite “Internet Options”. Na kartici “General” kliknite “Colors”. Odznačite opciju “Use windows colors”, a zatim označite okvir pored riječi “Text” i izaberite boju koja vam se sviđa. Kliknite “OK” gumb. Da biste promijenili pozadinu web stranice označite “Background” i odaberite željenu boju. Kliknite “OK” gumb.

Gdje početi

Upotrijebite kartu web stranice da biste dobili pregled šta se nalazi na stranici i kako ćete brže doći do onog što vam treba.

Savjeti za pretraživanje

Najbrži način da nađete ono što tražite je tako što ćete koristiti tražilicu na početnoj stranici. Koristite relevantne ključne riječi a tražilica će vam dati prijedloge u vezi sa stavkom koju tražite. Ako tražite trgovinu u vašem gradu, koristite filter gradova. Ovako će vaša pretraga biti brza, jednostavna i točna.

Kontaktirajte nas

Ako imate poteškoća sa pristupom našoj stranici ili imate komentare ili preporuke o sadržaju i strukturi stranice, slobodno nas kontaktirajte na:

Email: [email protected]

U svrhu osiguravanja kvalitete usluge, Prospecto.hr koristi kolačiće, neki od njih su potrebni da bi Prospecto.hr postojao. Možete lako upravljati kolačićima u bilo kojem trenutku u postavkama preglednika. Saznajte kako u postavkama. Saznajte kako u postavkama

Razumio sam